rotklusjes in huis

Met deze tips hak jij de knoop door om te beginnen aan alle rotklusjes in huis!

Wonen

Heb jij losse plinten in huis, verf dat loslaat van de muren, vlekken in de gordijnen, schimmel in de badkamer en nog meer andere vervelende obstakels die jou het leven moeilijk maken in huis? Dat snappen wij heel goed! Door te weinig tijd, uitstelgedrag zijn alle vervelende klusjes nu opgestapeld en hebben ze jouw gemoedstoestand behoorlijk in bedwang genomen. De hoogste tijd om hier verandering in te brengen. Wij hebben een aantal gouden tips op een rijtje gezet die jou helpen een knoop door te hakken om dan toch eindelijk jouw huis weer fantastisch te laten stralen! Lees snel verder voor meer informatie.  

Maak een prioriteiten lijst 

Nu er in elke kamer van je huis wel iets te doen is dat veel tijd in beslag neemt, is het belangrijk om te inventariseren wat er allemaal moet gebeuren. Het is van belang dat je van kamer naar kamer werkt om zo geen enkel onderdeel te vergeten. Pak een pen en papier en begin alles te noteren wat je ziet. Denk aan schimmel, loslatend verf, losliggend laminaat en ga zo maar door. Uiteindelijk wanneer je iedere kamer bij langs bent gegaan, is het verstandig om ieder onderdeel te prioriteren. Hang er ook een moeilijkheidsgraad van realiseren aan vast. Sommige dingen zijn snel op te lossen en de andere hebben meer tijd- en mankracht nodig.  

Regel vrij van werk 

Zodra je alles zorgvuldig hebt genoteerd moet er natuurlijk wel tijd vrij gemaakt worden. In een weekendje heb je vast en zeker veel kunnen doen, maar lang niet alles. Regel om deze reden, indien nodig, vrij van werk of van je sportvereniging om alles te fiksen. Wanneer je dit niet doet en alsnog de vervelende taken uitstelt, is de kans groot dat je ook nog eens ziek kan worden. Zeker wanneer je veel schimmel in de muren van het huis hebt kan dit erg slecht zijn voor je gezondheid. 

Vraag altijd om hulp! 

Tot slot is het belangrijk om niet bang te zijn hulp in te schakelen. Want vele handen maken licht werk. Denk aan het vragen van vrienden, familieleden, klasgenoten of misschien zelfs wel collega’s. Hebben zij het te druk? Zorg er dan voor dat je een extern bedrijf inschakelt. Dan kunnen zij je wellicht helpen bij het verwijderen van schimmel of het plaatsen van een nieuwe vloer. Nieuwe vloer nodig? Klik dan op de volgende twee links: 

  1. https://www.kwaliteitparket.nl/vloeren/opbouw/lamelparket.html 2
  2. https://www.kwaliteitparket.nl/vloeren/opbouw/multiplank.html