waterschade vloer

Waterschade bij hardhouten vloeren

Vloer

Hout gaat niet goed samen met water, dus als er water op hardhouten vloeren wordt gemorst, zal je zeer snel een onherstelbare schade aan het hout van de vloer opmerken. Het voorkomen van morsen van water is zonder twijfel het beste voor deze vloeren, maar vaak is het onvermijdelijk. Er kunnen onvoorziene lekken, onopzettelijke morsen of zelfs overstromingen zijn die dergelijke vloeren onherstelbaar kunnen vernietigen.

Oplossingen voor kleine waterlekken

In het geval van kleine waterlekken zijn er echter wel oplossingen die je kan overwegen. Veeg met een droge handdoek over het vochtgehalte op de vloer. Zorg voor een goede circulatie in de ruimte. Mogelijk kan een ontvochtiger worden gebruikt als deze gemakkelijk beschikbaar is. In het geval er een grote hoeveelheid vocht in de hardhouten vloeren sijpelt, is professionele hulp nodig om de gehele vloer te herstellen.

De hulp inschakelen van professionals

De indicatie hiervan wordt duidelijk wanneer de vloer begint te barsten of wanneer deze bultjes begint te vertonen. Professionals zijn bedreven in het behandelen van hardhouten vloerwaterschade. Ze gebruiken bepaalde tactieken die essentieel zijn om al het vocht uit de vloer te verwijderen en de houten vloeren uit te drogen. Nadien maken ze de vloer opnieuw plat door deze te schuren. Na het voltooien van het schuren van de houten vloer, wordt een nieuwe afwerking op de hardhouten vloer aangebracht. Hierdoor ziet de herstelde vloer er zo goed als nieuw uit. Afgezien van waterschade, zijn hardhouten vloeren ook gevoelig voor aanvallen van schimmels en meeldauw.

Doe het zelf pakketten voor waterschade aan hardhouten vloeren

Het onderhoud en de reparatie van hardhout lijkt misschien zwaar, maar het is beheersbaar. Tegenwoordig heeft de internetmarkt een aantal interessante doe het zelf pakketten beschikbaar voor het herstellen van hardhouten vloeren, waarmee je voorgoed afscheid kan nemen van de vloerschade.