De voordelen van graszoden

De voordelen van graszoden

Tuin

Graszoden zijn een ideale oplossing als je een prachtig gazon wilt hebben. Weet je niet precies wat graszoden zijn? Geen probleem, we leggen het je even uit. Graszoden zijn een soort grasmatten die je over jouw tuin kan uitrollen. Deze graszoden zullen jouw nieuwe of oude huis een prachtig gazon geven, waar je lang van kunt genieten. Het mooie uiterlijk van de graszoden is niet het enige voordeel. Benieuwd naar de andere voordelen ervan? Lees dan vooral verder!

De graszoden zijn gemakkelijk aan te leggen

Graszoden zijn zeer gemakkelijk in gebruik. Deze hoef je namelijk alleen uit te rollen over het gewenste stuk tuin, waar jij gras wilt hebben. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten bij het leggen van een graszode. Allereerst is het belangrijk om te weten dat graszoden binnen een dag gelegd moeten worden. Bereken altijd van tevoren hoeveel graszoden je nodig hebt, zodat je niet tekort komt wanneer je jouw gazon creëert. Hoe je deze graszoden precies legt kan je jouw tuincentrum vragen. We raden je in ieder geval aan om deze graszoden goed bij te houden. Het maaien ervan is echter pas aan te raden wanneer de graszode is aangegroeid. Dit kan je testen door te proberen de hoek van de grasmat op te tillen. Lukt dit niet? Dan weet je dat de graszode is aangegroeid. Maai altijd je gazon wanneer het gras droog is. Zo voorkom je dat jouw grasmaaier verstopt raakt.

Je kunt graszoden altijd aanleggen

Mocht je het willen, dan kan je in elk seizoen je graszoden leggen. Al is de periode van mei tot oktober aangeraden, omdat je graszoden in deze periode meer natuurlijk licht, en betere temperaturen krijgt. Hierdoor groeien jouw graszoden sneller dan dat het bijvoorbeeld in de winter zouden doen. Mocht je in de winter je graszoden willen aanleggen, dan is dit ook mogelijk alleen zal het iets langer duren, voordat je graszode er mooi verzorgt uitziet. Zelf gras zaaien kan niet heel het jaar door en om deze reden zijn graszoden voordeliger.

Minder last van onkruid

Een ander groot voordeel van graszoden is dat je minder last hebt van onkruid. Dit is een groot voordeel, omdat onkruid het uiterlijk van jouw gazon kan verpesten. Mocht je jouw gazon zelf zaaien heb je meer kans op onkruid, omdat het hierbij meer kans krijgt om zich te nestelen. Een nadeel van graszoden is dat het duurder is dan zelf gras zaaien. Graszoden hebben wel veel voordelen die tegen het nadeel van de prijs opwegen. Mocht je jouw hele tuin willen bedekken met stenen, dan ben je nog duurder uit. Natuurlijk vragen ze allemaal om onderhoud en dit is ook zeer belangrijk om bij te blijven houden. Jouw tuin verdient tenslotte een beetje liefde van zijn eigenaar.

Wil jij graag snel een prachtig gazon, waar je heerlijk van kan genieten? Dan zijn graszoden dus echt een aanrader!


Bron: tuinengras.nl