hangmat

Creëer je eigen rustoord met een hangmat

Tuin

Wil je een plek in je huis of tuin tot een waar rustoord omtoveren? Een hangmat kopen is de ultieme oplossing om ontspanning in huis te halen. Door een hangmat verandert jouw leefruimte letterlijk en figuurlijk in een droominterieur. Daarnaast stemmen ze vrolijk door kleur in de ruimte te brengen. Er zijn meerdere redenen om jezelf deze luxe te gunnen, en hier worden ze allemaal genoemd.

Kan overal hangen…of staan

Een voordeel van een hangmat is dat het in principe overal bevestigd kan worden. In de tuin kun je de hangmat tussen twee bomen aanbrengen. Dat kan met beugels, of aan een touw. Wil je de hangmat in huis hebben, kan je dat doen door beugels aan twee muren te bevestigen, en de mat daartussen te hangen. Bedenk bij het ophangen dat de hangmat op ooghoogte, dat wil zeggen zo’n één meter tachtig, moet komen te hangen. De beugels of de touwen moeten dus hoger bevestigd worden. Wil je geen beugels bevestigen, kun je kiezen voor een hangmatstandaard. Deze heeft als bijkomend voordeel dat je de hangmat écht overal neer kunt zetten: van het zonnetje naar de schaduw, en van binnen naar buiten.

Geschikt voor en mooi bij elk interieur

Een hangmat is geschikt voor elk interieur, omdat het zo eenvoudig is om hem op te bergen. Om hem op te ruimen hoef je hem alleen van de haak te halen en op te vouwen. Hierdoor is een hangmat ook geschikt voor kleinere ruimtes. Daarnaast kan een hangmat het interieur of de tuin enorm opfleuren. Ze zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleurencombinaties en patronen: van klassiek tot opvallend, en van stijlvol tot uniek. Voor elk interieur is er dus wel iets passends te vinden. Daarnaast zijn hangmatten meestal vervaardigd van biologisch katoen, wat niet alleen duurzaam en comfortabel is maar ook mooi staat. Door het katoen niet met agressieve schoonmaakmiddelen te wassen maar gewoon met warm water of eventueel groene zeep, blijven de kleuren ook lang mooi.

Comfortabel

Behalve dat ze een mooie aanblik geven, zijn hangmatten ook erg comfortabel om in te liggen. Wel is het daarbij van belang dat je de hangmat dusdanig ophangt dat je in een prettige positie komt te liggen. Een hangmat moet zo opgehangen worden dat er een soort ligkuil ontstaat. Zorg er daarom voor dat de mat niet te strak hangt. Om de hangmat goed op te kunnen hangen is ruimte is nodig voor een ophanghoek van circa dertig tot vijftig graden. Het is niet de bedoeling dat je recht in een hangmat gaat liggen: voor een gemakkelijke positie moet je een beetje schuin liggen.