3 manieren om je tuin op te knappen

3 manieren om je tuin op te knappen

Tuin

Het lijkt misschien nog ver weg met deze grijze dagen, maar de lente staat alweer voor de deur! Nu de winter tot zijn einde komt, ligt de tuin er misschien wel een beetje somber bij. Daarom vind je hier 3 tips die je helpen om jouw tuin op te knappen, zodat hij helemaal klaar is voor de lente!

Kleurrijke bloemen en planten

De hortensia valt echt op met haar kleurrijke bloemen, van wit tot rood. Een witte hortensia zorgt voor een rustige en chique uitstraling, terwijl paarse of roze hortensia’s je tuin een beetje magisch maken. Als je iets wilt dat echt in het oog springt, ga dan voor een blauwe hortensia. Het is makkelijk om hortensia’s te planten en te verplaatsen, en met de tips uit onze blogs over het planten en snoeien van hortensia’s krijg je elk jaar weer prachtige bloemen. Je kunt hortensia’s ook binnen halen als snijbloem of ze drogen voor mooie decoraties. Lavendel, met zijn fel paarse kleur en lekkere geur, geeft je tuin een Zuid-Frans gevoel en trekt veel bijen en vlinders. Het bloeit van het voorjaar tot het einde van de zomer, dus je hebt lang plezier van de kleur en geur. De bloemen van lavendel kun je ook gebruiken voor versieringen binnen.

Creëer een zitgedeelte

Een tuin is de perfecte plek om even in de zon bij te komen en te relaxen, dus zorg ook dat dat mogelijk is. Je hoeft niet gelijk een heel terras aan te leggen, want het aanschaffen van een aantal tuinmeubelen zorgt er al voor dat je meer kunt genieten van het buitenleven. Houd je ervan om in de zomer urenlang in de tuin te luieren? Dan kan je ook zeker niet vergeten een hangmat neer te zetten. Een hangmat kopen is gelukkig niet zo ingewikkeld – je hoeft namelijk geen rekening te houden met het aantal bomen in je tuin en of hier een hangmat tussen kan. Tegenwoordig zijn er namelijk hangmatten met een standaard die echt in elke tuin passen. En wil je het toch gewoon met bomen doen? Pak dan een koord, vouw het dubbel en maak er een paar knopen in zodat je een lus krijgt. Zet het koord dan om de boom heen, steek het uiteinde door de lus en trek het stevig aan. Doe dit bij beide bomen en dan is je hangmat klaar om op te hangen.

Begin een moestuin

Heb je een stukje grond waarvan je niet zo goed weet wat je ermee aan moet? Dan is het de ideale tijd om te ontdekken of je groene vingers hebt! Het zorgt er niet alleen voor dat je een lege ruimte opvult, maar voegt ook wat variatie toe aan je tuin. Daarbij kun je ook nog eens je eigen verse en gezonde producten verbouwen. Maar wat moet je kiezen? Sperziebonen doen het meestal goed, let alleen op voor slakken. Tomaten zijn ook een goede keuze en doen het prima in zakken. Op die manier heb je minder last van schimmels en beestjes. Snijbonen lijken op sperziebonen en zijn net zo makkelijk, maar pas hier ook op voor slakken aan het begin. En wat dacht je van wortels? Wortels zaai je direct in de grond, maar ze hebben even tijd nodig om te kiemen, dus geduld is een schone zaak. Genoeg dus om te planten.