meubels verven

Je meubels wit schilderen

Interieur

Wit staat voor vrede. Deze kleur geeft de omgeving dan ook een kalmerende, ontspannen, vredige en rustige uitstraling. Bovendien past wit meubilair goed bij al het andere decor dat meestal in een kamer wordt gevonden. Geen wonder dus dat velen kiezen voor het idee om hun oude en vervaagde meubels wit te schilderen, om ze een frisse en nieuwe look te geven. Het proces van meubels verven is eigenlijk vrij eenvoudig.

De meubels klaarmaken

Demonteer het meubilair eerst in afzonderlijke delen. Plaats ze op een dik karton of op een stapeltje krantenpapier. Vervolgens moet je controleren welk type oppervlak het meubelstuk heeft. Als de voormalige afwerking glanzend hout is, is het gebruik van schuurpapier essentieel. De schuurrichting moet synchroon lopen met de richting van de houten korrels. Als je echter ziet dat het houten meubilair er al ruw uitziet, is schuren niet meer nodig. De volgende stap is het aanbrengen van een primer voor een blijvend effect op het houten meubilair.

De meubels verven

Als de primer is aangebracht, moet je deze laten drogen. Het aanbrengen van de verf en de primer moet noodzakelijkerwijs worden gedaan met een verfkwast of een roller, maar niet met een borstel die bestaat uit een schuimsoort. Dit komt om eventuele klodders verf op de meubels te vermijden. Vergeet ook niet om in de richting van houten korrels te schilderen voor een gelijkmatige afwerking. Herhaal het proces met een tweede laag en vul dit uiteindelijk aan met een glanzende verfsoort voor het verkrijgen van een glad uiterlijk. Dit alles resulteert in gloednieuw ogende witte meubels.

Zelf je interieur opknappen

Handige personen die geïnteresseerd zijn in het zelf doen van dingen en het opknappen van hun interieur, kunnen zeker overwegen om hun meubels wit te schilderen. Het is een klus die niet moeilijk is, alleen wat tijd vergt.