Betaalbaar wonen in de strijd tegen armoede

 17-10-2018

 

​Vandaag, woensdag 17 oktober, is het Werelddag van verzet tegen armoede. Mensen die kunnen wonen in een betaalbare woning van goede kwaliteit, krijgen de ruimte om andere levensdomeinen, zoals werk, onderwijs aan te pakken. Als lokaal of Vlaams bestuur investeren in goed wonen, is een investering in de strijd tegen armoede.

Verschillende sessies op de Woondag gaan hier op in. Een greep uit het aanbod.

Sessie 6: Politiek debat: Betaalbaar wonen voor iedereen. Net na de lokale verkiezingen en in aanloop naar de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen gaan toppolitici in debat over allerlei facetten rond wonen: de aanpak van dak- en thuisloosheid, het vinden van een betaalbare woning voor iedereen, de kwaliteit van woningen, etc

Sessie 7: SVK Pro, samenwerking tussen private investeerders en sociale verhuurkantoren. Over hoe sociale verhuurkantoren en private investeerders samenwerken om het sociaal woningaanbod te vergroten.

Sessie 20: Naar een ruimer aanbod van betaalbare private huurwoningen. Hoe kan het? Veel mensen zijn aangewezen op de private huurmarkt. In deze sessie tonen verschillende steden hoe ze meer betaalbare en kwaliteitsvolle woningen op die huurmarkt kunnen brengen.  

sessie 23: Leegstaand patrimonium inzetten voor (tijdelijk) woonpatrimonium. Over hoe we leegstaande panden  kunnen inzetten met als doel een sociale doelgroep tijdelijk te huisvesten en te begeleiden.  

Bekijk​ hier het volledige programma en schrijf je in. 

Vereniging van Vlaams Steden en Gemeenten VZW

Paviljoenstraat 9, 1030 Brussel

02 211 55 00

info@vvsg.be

Aanmelden