20

Naar een ruimer aanbod van betaalbare private huurwoningen. Hoe kan het?

14u00

In vele Vlaamse steden, maar ook bij ge├źngageerde initiatiefnemers op de woningmarkt, staat een aanbodverruiming van betaalbare en kwaliteitsvolle huurwoningen hoog op de agenda en zoekt men naar oplossingen. Veel projecten stranden echter bij de hoge grondprijs en de eisen die vanuit de investeerders en banken gesteld worden op het vlak van huurrisico en rendement.

Vlaanderen werkt vanuit de transitieprioriteit Slim Wonen en Leven aan een overkoepelende procedure voor betaalbare huurwoningen die obstakels tracht weg te nemen en projecten ondersteunt om een grootschaliger, sterker en stabieler segment op de woningmarkt te vormen.

Op deze Woondag laten we koplopers aan het woord, polsen we naar hun ervaringen en toetsen we af of dit initiatief ook in uw gemeente tot oplossingen kan leiden.

Sprekers

Bertrand Van Regemortel , Participatiemaatschappij Vlaanderen
Ben Mertens, Kortrijk, SOK
Dries Detroije, Leuven, AGSL
Ilse Peleman, AG VESPA
Stijn Saelens, departement kanselarij en Bestuur, Vlaanderen
David Van Vooren, Agentschap Wonen Vlaanderen

agemeenlogo-1-sdg_voices_20170119_3.jpgVVSG is  een 'SDG voice 2018'.
Deze sessie draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstellingen: Sustainable Development Goals_Dutch-01.jpgSustainable Development Goals_Dutch-11.jpgSustainable Development Goals_Dutch-16.jpgSustainable Development Goals_Dutch-17.jpg

 

Vereniging van Vlaams Steden en Gemeenten VZW

Paviljoenstraat 9, 1030 Brussel

02 211 55 00

info@vvsg.be

Aanmelden