4

De kracht van een buurt inzetten

10u10

Een buurt is meer dan een plaats waar je woont en slaapt. Buurten zijn een ontmoetingsplaats voor bewoners en passanten. Maar ook verenigingen, voorzieningen, overheden en handelaars kruisen er mekaar. De sterkte van een buurt begint bij de talenten en vaardigheden van iedereen die er komt. Hoe vaker mensen elkaar ontmoeten, samenwerken en samen de agenda van hun buurt bepalen, des te hoger de veerkracht ervan. De bestaande en potentiƫle sterke punten van een locatie begrijpen, kan helpen om goede beslissingen te nemen en de middelen te richten op de plaatsen waar ze het meest nodig zijn.

Met dat uitgangspunt onderzoekt Vicinia vzw (een kennisplatform voor buurten) in samenwerking met Slim Wonen en Leven wat de capaciteit van buurten bepaalt en hoe dit in kaart gebracht kan worden. Hiertoe ontwikkelt Vicinia een gamma gratis instrumenten.

In deze interactieve workshop gaan we aan de slag met het stappenplan van de buurtscan. Als canvas voor deze sessie gebruiken we de onmiddellijke omgeving waar we ons bevinden: de straten rondom het gebouw waarin we zitten.

Spreker:
Luc Galoppin, Vicinia

agemeenlogo-1-sdg_voices_20170119_3.jpgVVSG is  een 'SDG voice 2018'.
Deze sessie draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstellingen: Sustainable Development Goals_Dutch-11.jpg Sustainable Development Goals_Dutch-17.jpg

 

Vereniging van Vlaams Steden en Gemeenten VZW

Paviljoenstraat 9, 1030 Brussel

02 211 55 00

info@vvsg.be

Aanmelden